Indendørs myrebekæmpelse – sådan bekæmper du myrer i huset

Oplever du ind i mellem problemer med myrer i huset? Her får du en række råd til myrebekæmpelse, så du slipper af med de ubudne gæster i dit hus.

Røde myrerDe fleste oplever på et eller andet tidspunkt, at gulvet eller vindueskarmen pludseligt er helt levende af myrer. En hel hær har gjort sit indtog, med både ”almindelige” myrer og flyvemyrer.

Ofte ses de første gang i det spæde forår, når vinter og frost så småt er ved at være forbi.

De små myrer kan slippe ind næsten over alt, men frygt ikke. Der findes flere måder, som du kan bekæmpe myrer i huset på. Herunder får du en række råd til myrebekæmpelse indendørs.

Sådan bekæmper du myrer i hjemmet

Ødelæg myreboet
Den mest effektive måde at undgå fremtidige myreangreb, er ved at finde myrernes bo, og ødelægge det. Se om du kan lokalisere myreboet. Det kan både være indenfor, men også udendørs, hvor efter myrerne så går ind gennem vinduessprækker eller andre passager.

Indendørs myrebo, vil typisk befinde sig under gulvet, eks. under gulvbrædderne, hvis du har trægulv. Har du mistanke til et område, kan det være nødvendigt at fjerne nogle gulvbrædder, så du kan komme til at bekæmpe boet. Myreboet kan også være placeret bag skabe eller i hulmure.

Sørg for at komme så tæt på boet, som muligt, og anvend så eks. Myrepudder, som er effektivt til bekæmpelsen.

Er boet udenfor dit hus, kan du bruge forskellige andre bekæmpelsesmidler også. Det kunne være myremidler til udvanding, så du med hjælp fra vandkanden, kan bekæmpe et større område. Kogende vand er også effektivt til udryddelse af boet.

Myrelokkedåse til indendørs myrebekæmpelse
Myrelokkedåse til indendørs myrebekæmpelse
Opsæt myrelokkedåser
Myrelokkedåser er en nem måde at bekæmpe myrer i huset på. De kan desuden opsættes lidt diskret, så man ikke lige falder over dem, når man træder ind ad døren.

Myredåserne kan købes i byggemarkeder og varehuse, og fungerer ved at der laves adgang til dåsens, så myrerne kan gå ind og komme i kontakt med giften i lokkedåsen. Myrerne tiltrækkes af giftstoffet, og vil bære det med ned til deres bo.

Brug gerne flere myrelokkedåser samtidigt, og sæt dem op hvor myrerne opholder sig og færdes.

Bekæmp myrerne hvor de kommer ind
Myrerne kommer ofte udefra, og du vil ofte hurtigt kunne se, hvor de kommer ind fra, De små insekter, kommer gerne ind ved vinduer, døre og andre små åbninger.

Når deres indgangspassage er fundet, kan du opstille myrelokkedåser, lægge myrepulver eller andet insektgift. Tag en tur ned i byggemarkedet, og se udvalget af insektmidler til bekæmpelse af myrer.

Undgå søde sager og madrester
Sørg for at rengøre i specielt køkkenet. Madrester og søde sager, som sodavand- og saftrester tiltrækker myrerne. Får de først smag for det, kommer der lynhurtigt flere myrer til, og dit køkken kan blive hårdt angrebet.

Brug insektmidler til flyvende insekter
På markedet for insektmidler til myrebekæmpelse, findes der en lang række midler og sprays der kan anvendes. Det letteste er at gå en tur i byggemarkedet, og se hvad de har. Ofte vil det være midler til både myrer og andre flyvende insekter.

Midlerne lægges eller sprøjtes ud på de angrebne områder. Se beskrivelsen på emballagen, for detaljeret vejledning.

Professionel bekæmpelse af myrer
Har du store og tilbagevendende problemer med myrer i huset, kan det være nødvendigt at få professionel hjælp. Tag fat i et firma der tilbyder skadedyrsbekæmpelse af myrer, og lade dem rådgive og hjælpe dig med bekæmpelsen.